کشور عمان به دلیل اینکه در دسته کشورهای درحال‌توسعه قرار می‌گیرد، فرصت‌های سرمایه گذاری زیادی در آن موجود است. از جمله سرمایه گذاری در بخش درمان با توجه به سیاست های این کشور در مورد خصوصی سازی آن، نزدیک بودن به ایران، ارزش بالای واحد پول این کشور، معافیت مالیاتی، روابط خوب با ایران و سهولت اخذ ویزا، عمان یکی از بهترین کشورها برای سرمایه‌گذاری پزشکان  در بین کشورهای حوزه خلیج فارس است. پس اگر به‌دنبال سرمایه گذاری هستید، حتماً عمان را هم جزو گزینه‌هایتان بدانید. 

می توانید در صورت نیاز به اطلاعات کامل تر سرمایه گذاری پزشکی یا راه اندازی کلینیک در عمان با کارشناسان اُثبت Osabt؛ تماس حاصل نموده و از مشاوره رایگان موسسه استفده کنید.

مشاوره رایگان پزشکان

انگیزه سرمایه گذاری پزشکان در عمان چیست؟

سرمایه گذاری در عمان به دلیل ارزش بالای ریال عمان یک فرصت جذاب برای پزشکان ایرانی است.  علاوه‌براین بخش بهداشت و درمان عمان هم سیاست‌های درستی را برای جذب متخصصان خارجی در نظر گرفته است که باعث شده فرصت خوبی برای افرادی که تمایل به راه‌اندازی کلینیک، بیمارستان و یا همکاری در پروژه‌های ساخت مراکز درمانی دارند ایجاد شود.

در بین کشورهای همسایه و حوزه خلیج فارس، عمان یکی از مناطق جذاب برای سرمایه گذاری پزشکان ایرانی است. در واقع بعد از کرونا مهاجرین ایرانی توجه خاصی را به این کشور داشته اند و تعداد آنها از ۱۵ هزار نفر عبور کرده که در بین جمعیت ۵ میلیونی عمان نشان دهنده جذابیت این کشور برای سرمایه گذاری و حتی زندگی در کشور عمان است.

از طرفی دیگر مرکز ملی آمار و اطلاعات عمان NCSI اعلام کرده است با توجه به نرخ رشد جمعیت و توسعه زیرساخت‌ها؛ عمان تا سال 2040 نیازمند 13 هزار پزشک و 2 هزار داروساز است. برای همین می‌تواند فرصتی مناسب برای پزشکانی باشد که قصد سرمایه گذاری دارند. در واقع مشاغل حوزه بهداشت و درمان از پرتقاضاترین مشاغل مورد نیاز عمان هستند. از طرفی هم با توجه به شرایط مناسب کار پزشکی در عمان، حقوق بالا، سرعت رشد بالا و شرایط ایده‌آل کار و زندگی، مهاجرت پزشکان به عمان هم سریع‌تر و بیشتر شده است.

مزایای سرمایه گذاری پزشکان در عمان

کشور عمان در سال‌های گذشته با هدف افزایش بخش های بهداشتی خصوصی، قوانین و ساختارهای سرمایه گذاری خارجی را تغییر داد و شرایط را برای ورود سرمایه‌های خارجی آسان کرد.

این تغییرات به نقطه قوت سرمایه گذاری در این کشور تبدیل شد که مهم‌ترین موارد آن را در زیر می‌خوانید:

  • ثبات سیاسی و اقتصادی
  • نیاز کشور به بخش خصوصی 
  • سهولت در راه اندازی بخش خصوصی
  • بدون مالیات بر درآمد شخصی
  • معافیت های مالیاتی پروژه های سرمایه گذار به مدت ۵ سال
  • ریال عمان در جایگاه دوم دنیا قرار دارد با ارزش ۲.۶ دلار
  • آزادی ورود و خروج سرمایه به بیرون از عمان
  • هیچ محدودیتی برای انتقال سود هر زمانی که سرمایه گذار بخواهد وجود ندارد 
  • هیچ محدودیتی برای تبدیل ارز ندارند و همیشه نرخ ارز ثابت است
  • اجازه به کارگیری پزشکان از خارج از کشور بدون محدودیت
  • نرخ پایین مالیات گمرکی جهت واردات و صادرات لوازم پزشکی
  • دارای سیستم تجارت آزاد (Free Trade) جهت واردات و صادرات لوازم پزشکی
  • دارای قوانین ویژه برای حمایت از حقوق سرمایه گذاری خارجی
  • امکان اخذ بدون دردسر وام‌ و تسهیلات دولتی و خصوصی
  • معافیت از عوارض گمرکی واردات تجهیزات پزشکی
  • معافیت از حقوق گمرکی مواد اولیه
  • 100% مالکیت پروژه های خاص
  • یکسان سازی مالیات ها و معافیت ها
  • و….

تقاضا‌ در عمان برای سرمایه گذاری پزشکان

در یک سال گذشته، همه ارائه دهندگان عمده مراقبت های بهداشتی خصوصی در عمان مانند بیمارستان خصوصی مسقط، بیمارستان برجیل، آستر و بیمارستان استارکر قصد خود را برای گسترش امکانات خود اعلام کرده اند. دولت همچنین به دنبال ایجاد یک شهر بزرگ پزشکی در حومه پایتخت است. که در مدل مشارکت عمومی خصوصی اجرا می شود.

مدیر عامل بیمارستان خصوصی مسقط می گوید: “جمعیت کشور در حال افزایش است و این بدان معناست که تقاضا برای خدمات پزشکی با کیفیت وجود خواهد داشت. این به ما اطمینان می دهد که بیمارستان های خصوصی آینده خوبی در کشور خواهند داشت.” 

عمان، همراه با سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، دارای یک سیستم رفاهی قوی از گهواره تا گور است. این کشور خدمات پزشکی رایگان را برای شهروندان خود فراهم می کند، در سال های گذشته بودجه زیادی برای بیمارستان، مراکز بهداشتی و درمانی و سایر امکانات صرف شده است. در برخی موارد اگر خدمات مورد نیاز در کشور در دسترس نباشد، دولت حتی از درمان عمانی ها در کشورهای خارجی حمایت می کند. 

از سال ۲۰۱۸ تعداد ۲۰.۷ پزشک، ۳.۱ دندانپزشک، ۵.۹ داروساز و ۴۴ پرستار به ازای هر ۱۰ هزار نفر در کشور وجود داشت که نسبت به ۲۰ پزشک، ۳ دندانپزشک، ۵.۹ داروساز و ۴۳.۷ پرستار در سال گذشته اندکی افزایش داشته است. در مقایسه، در سال ۱۹۹۰ فقط ۹ پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر وجود داشت. در سطح منطقه‌ای، عمان از نظر مطلوب مقایسه می‌کند. از نظر پزشکان به ازای هر ۱۰ هزار نفر جمعیت، عمان تنها اندکی از سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس مانند امارات متحده عربی (۲۳.۹) و عربستان سعودی (۲۳.۹) قرار دارد. همچنین تعداد زیادی پزشک متخصص در بخش خصوصی وجود دارد. به بیان دقیق‌تر ۴۴ درصد از ۲۱۳۴ پزشک، از بخش خصوصی هستند.

کریستوفر ایوانز، مدیر عامل بیمارستان برجیل، می‌گوید: «اجازه دادن به بخش مراقبت‌های بهداشتی خصوصی تنظیم‌شده برای عملکرد در کنار بخش دولتی می‌تواند به طور قابل‌توجهی به رفع نیازهای پزشکی مردم محلی و مهاجران کمک کند».

او می افزاید: «این همچنین به عمانی ها این امکان را می دهد که – توسط خودشان یا از طریق بیمه پزشکی خصوصی – برای مراقبت های پزشکی خود بپردازند و در نتیجه به طور قابل توجهی بار مراقبت های بهداشتی بخش دولتی را کاهش دهند.

سیاست‌های عمان برای سرمایه گذاری پزشکان

در سیاست های جدید و تصمیم به افزایش مراکز بهداشتی خصوصی و تمرکز روی توسعه زیرساخت های کشور، تمایل دولت برای سرمایه گذاری در ساخت بیمارستان های جدید در عمان کاهش یافته است. کاهش قابل توجهی در بودجه مراقبت های بهداشتی در سال های اخیر وجود داشته است و این امر اهمیت خدمات مراقبت های بهداشتی خصوصی در عمان را افزایش داده است.

بخش بهداشت و درمان عمان در چهار دهه گذشته توسعه چشمگیری داشته است. با پشتوانه مجموعه‌ای از برنامه‌های توسعه پنج ساله، سرمایه گذاری قابل ملاحظه‌ای از دولت در تأسیسات و خدمات انجام شده است. در همان زمان، سلطنت مشتاق است در ارائه مراقبت‌های بهداشتی، به ویژه در درمان بیماریهای مربوط به شیوه زندگی، که با بالا رفتن سن و افزایش ثروت جمعیت رو به افزایش است، نقش بخش خصوصی را بیشتر کند. بنابراین عمان از تخصص و سرمایه گذاری پزشکی خارجی برای کمک به اهداف خود در بخش بهداشت و بهبود نتایج برای شهروندان خود استفاده کرده است.

وزارت بهداشت سلطان‌نشین عُمان به عنوان بخشی از استراتژی بلند مدت تنوع اقتصادی Oman Vision 2040، هدف بلندپروازانه‌ای برای افزایش تعداد کادر پزشکی در کشور تعیین کرده است. تا سال ۲۰۴۰ سلطنت باید به بیش از ۱۳۰۰۰ پزشک آموزش دهد تا بتواند به هدف خود یعنی ۲۸ پزشک در هر ۱۰ هزار نفر برسد. هر سال دولت گام‌های کوچک اما پیوسته‌ای برای دستیابی به هدف خود در سال ۲۰۴۰ برداشته است.

دولت اخیراً ابراز علاقه کرده است که این بخش را برای سرمایه گذاری خصوصی بیشتر باز کند زیرا ذینفعان به دنبال استفاده از PPP‌ها هستند. در ژوئیه ۲۰۱۹، دولت قوانین PPP و خصوصی سازی را برای بازکردن بخش‌های کلیدی اقتصادی – از جمله مراقبت‌های بهداشتی – برای سرمایه گذاری بخش خصوصی منتشر کرد. طبق مراحل اولیه قانون، بخش خصوصی فقط برای طراحی، ساخت و نگهداری کلینیک‌های دولتی دعوت می‌شود و مدیریت تحت اختیار وزارت بهداشت باقی می‌ماند.

انتظار می‌رود وضع قانون اجباری بیمه درمانی در مارس ۲۰۱۹ تأثیرات عمده‌ای بر ارائه مراقبت در عمان داشته باشد. در کنار افزایش تلاش‌ها برای دعوت از مشارکت خصوصی در ساخت بیمارستان و درمانگاه از طریق مشارکت عمومی و خصوصی (PPP)، قانون جدید بیمه درمانی اجباری فرصت قابل توجهی را برای ارائه دهندگان و بیمه گذاران برای گسترش حضور خود در بازار محلی ارائه می‌دهد.

طرح خط مشی وزارت بهداشت ۲۰۵۰ اهداف بلندپروازانه‌ای را برای رفع این نگرانی‌ها تعیین کرده است و با استفاده از حمایت بخش خصوصی، دولت در مسیر دستیابی به اهداف خود به نظر می‌رسد.

آمار کلی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی

در حال حاضر، عمان حدود 75 بیمارستان مراقبت های بهداشتی با بیش از 6400 تخت دارد که طیف وسیعی از خدمات تخصصی و عمومی مراقبت از بیمار را در سراسر کشور ارائه می دهند. با این حال، بخش خصوصی کمتر از ده درصد آن را تشکیل می دهد. اما کارشناسان بر این باورند که دولت باید در بخش خصوصی یا از طریق الگوی مشارکت عمومی خصوصی و یا با ارائه بیمه درمانی اجباری برای کل جمعیت، فراهم کند.

در سال ۲۰۱۸، ۵۰ بیمارستان دولتی توسط وزارت بهداشت اداره می‌شد که ۵۰۲۷ تخت را همراه با ۲۲ کلینیک وابسته به وزارت بهداشت، ۲۱۲ مرکز بهداشت اولیه و ۲۶۵ کلینیک بهداشت عمومی اداره می‌کردند. در همان سال، بخش خصوصی ۲۵ بیمارستان و ۹۰۸ تخت، علاوه بر ۲۹۸ مرکز درمانی و مجتمع خصوصی ارائه کرد. به گفته وزارت بهداشت، با این حال، سهم بخش خصوصی در خدمات درمانی هنوز به طور نسبی است، به عنوان مثال بیمارستان‌های دولتی در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۵.۵ میلیون ویزیت سرپایی دریافت کرده اند، در حالی که در تأسیسات خصوصی حدود ۳.۸ میلیون ویزیت انجام شده است.

با توجه به اینکه تقاضای سالانه برای تخت‌های بیمارستانی در بیمارستانهای خصوصی و دولتی با نرخ ۳.۱ درصد در سال به بیش از ۷۶۰۰ تا سال ۲۰۲۵ افزایش می‌یابد، دولت توسعه امکانات عمومی جدید را در اولویت قرار می‌دهد تا همگام باشد و وزارت بهداشت نیز بر این فرایند نظارت دارد. توسعه ۱۰ بیمارستان جدید و ۲۷ کلینیک مراقبت‌های اولیه بهداشتی بر اساس چشم انداز بهداشت ۲۰۵۰، سیاست بهداشتی بلند مدت عمان است. وزارت بهداشت قصد دارد تعداد تخت‌های بیمارستانی را به بیش از ۸۶۰۰ تا سال ۲۰۳۰ و به بیش از ۱۴۵۰۰ تا سال ۲۰۵۰ برساند. انتظار می‌رود نسبت تخت‌های بیمارستانی به ساکنان از ۲۵.۶ تخت در هر ۱۰۰،۰۰۰ ساکن در سال ۲۰۱۸ به حدود ۳۰.۸ تخت در هر ۱۰۰،۰۰۰ تا سال ۲۰۵۰ برسد.

بخش‌های خصوصی فعال در حوزه پزشکی درمان عمان

بیمارستان خصوصی مسقط یکی از بزرگترین مراکز با ۱۴۰ تخت است. این بیمارستان بیش از ۲۰۰ پزشک در ۳۰ تخصص دارد و اولین تأسیساتی در کشور است که توسط کمیسیون مشترک بین المللی مورد تأیید قرار گرفته است. این بیمارستان توسط United Medical Enterprises، یک دفتر مرکزی در بریتانیا و یکی از بزرگترین پیمانکاران مدیریت خصوصی مراقبت‌های بهداشتی در خاورمیانه اداره می‌شود.

مدیر عامل بیمارستان مسقط می گوید: “ما زمین و ساختمان خود را داریم و در آینده در صورت نیاز می توانیم به راحتی توسعه دهیم. ما در 16 سال گذشته در عمان فعالیت می کنیم و استانداردهای کیفیت بسیار بالایی داریم.”

گروه بدر السماء یکی دیگر از بازیگران اصلی بخش خصوصی در عمان است که هشت بیمارستان و پلی کلینیک را در مناطق تا حدودی محروم از سهار، سلاله، الخود، برکه، سور و نزوا اداره می‌کند. این شرکت بیش از ۸۵۰ مشتری شرکتی دارد، از جمله HSBC، LNG عمان، عمان ایر و بانک مسقط.

بیمارستان تخصصی NMC در محله الغبرا در مسقط

شبکه بیمارستانی Starcare، مراکز درمانی و داروخانه‌ها با بیش از ۵۰۰ کارمند است. دکتر عسکر کوکدی، مدیر بیمارستان Starcare، می‌گوید: “اکثر بیماران ما عمانی‌هایی هستند که به امکانات بهداشتی عمومی رایگان دسترسی دارند، اما آنها انتخاب می‌کنند که به اینجا بیایند و هزینه خدمات ارائه شده توسط ما را بپردازند. زمان انتظار کمتر، سهولت دسترسی به مراقبت های بهداشتی و امکان ملاقات با پزشک مورد علاقه خود شاید شایع ترین دلایل عمانی ها برای انتخاب بیمارستان های خصوصی باشد.”

در العزیبه مسقط، مرکز پزشکی Burjeel به عنوان یک مرکز مراقبت‌های بهداشتی اولیه عمل می‌کند که میزبان کلینیک‌های تخصصی مانند مراقبت از بیماران دیابتی، عصب شناسی، اطفال و مراقبت‌های روانی است.

ظرفیت عمان در حوزه پزشکی درمان

با توجه به اینکه شهر پزشکی عمان از طریق مشارکت دولتی خصوصی برای جذب سرمایه‌گذاری خصوصی برای ساخت بیمارستان‌ها و کلینیک‌ها، در کنار سایر سرمایه‌گذاری‌های تجاری مانند ساخت مراکز خرید، هتل‌ها، مجتمع‌های مسکونی و مراکز تفریحی راه‌اندازی خواهد شد. این مسئله برای سرمایه گذاری بخش خصوصی یک دستاورد عالی خواهد بود.

سهم بخش خصوصی در خدمات درمانی در این کشور اندک است و حدود ۶ درصد از تخت‌های بیمارستان‌ها در سراسر عمان را تشکیل می‌دهد. برای پر کردن شکاف بین تقاضای رو به رشد برای خدمات پزشکی، به دلیل افزایش سریع جمعیت، ارائه دهندگان خدمات بهداشتی خصوصی به فکر افزایش ظرفیت‌های خود را افتاده اند. امری می گوید: “جمعیت عمان در حال افزایش است و این کشور نرخ باروری بسیار بالایی دارد. بنابراین ما مطمئن هستیم که نیاز به خدمات پزشکی با کیفیت بیشتری وجود خواهد داشت.”

همچنین در اوایل سال جاری، وزارت بهداشت تفاهم نامه ای را با صندوق سرمایه گذاری عمان برای راه اندازی یک شهر پزشکی که شامل چندین بیمارستان تخصصی متشکل از حدود 1200 تخت از جمله بیمارستان تخصصی عمومی، بیمارستان اطفال، تروما می شود، امضا کرد. مرکز، مرکز توانبخشی، مرکز مغز و اعصاب، مرکز رادیولوژی تشخیصی، مرکز آزمایشگاه های پزشکی و مرکز آموزش، آموزش و پژوهش. همچنین شامل یک کالج برای علوم بهداشتی و امکانات حمایتی می شود.

مشارکت در بخش خصوصی عمان در حال افزایش است. هر بخش خصوصی در خدمات درمانی در این کشور اندک است که حدود ۶ درصد از تخت های بیمارستان‌ها در سراسر عمان را تشکیل می‌دهد. دولت هم برای سرمایه گذاری خصوصی بیشتر در این بخش ابراز علاقه کرده است زیرا به دنبال خصوصی سازی برای باز کردن بخش‌های مهم و کلیدی اقتصادی از جمله مراقبت های بهداشتی هستند. طبق مراحل اولیه قانون، بخش خصوصی فقط برای طراحی، ساخت و نگهداری کلینیک‌های دولتی دعوت می‌شود و مدیریت تحت اختیار وزارت بهداشت باقی می‌ماند.

طبق اطلاعات موجود، آخرین بیمارستان بزرگ در بخش دولتی حدود 20 سال پیش افتتاح شد و شکاف بزرگی بین تقاضا و عرضه ایجاد کرد.

اهمیت بخش خصوصی قدرتمند

سینیا بیجو، مدیر عملیات Aster عمان، که بیمارستان ها و کلینیک های الرفاح را در کشور اداره می کند، می گوید. “بیمارستان های دولتی تحت فشار هستند. دوره انتظار زیادی برای جراحی ها وجود دارد. اگر امروز کسی برای یک عمل جراحی ساده تعویض زانو اقدام کند، حدود 100 بیمار دیگر منتظر آن هستند. در چنین حالتی، حداقل باید شش ماه منتظر ماند. “

مدیر بیمارستان خصوصی Starcare میگوید به دنبال گسترش خدمات است. “ما به دنبال راه‌اندازی یک بیمارستان 200 تختخوابی هستیم که مکان و زمین آن را مشخص کرده‌ایم. مذاکرات در مرحله پیشرفته است و پس از اتمام آن، به دنبال سرمایه‌گذاران خواهیم بود و همچنین با وزارتخانه‌ها برای راهنمایی و راهنمایی آنها صحبت خواهیم کرد. تاییدیه ها،” 

در مورد بخش خصوصی، به ویژه سرمایه گذاری پزشکان در عمان، باید به گفته‌های مقامات دولتی عمان توجه داشت. با توجه به پیشرفت قابل توجهی که در بخش مراقبت‌های بهداشت عمومی عمان به دست آمده است، وزارت بهداشت معتقد است که می‌توان با تشویق سرمایه گذاری خارجی در صنعت، با هدف بهبود سیستم فعلی، گام‌های مشابهی برداشت. این شامل انتقال دانش و مهارتهای خارج از کشور است که در حال حاضر در عمان وجود ندارد.

علاوه بر این، انتظار می‌رود که این بخش از ورود بازیگران جدید بخش خصوصی که بر اساس کیفیت با شبکه‌های دولتی رقابت می‌کنند، به نفع هر دو بهره مند شود.

جان کلارک، مدیر بیمارستان خصوصی مسقط، به OBG گفت: “آنچه در حال حاضر بخش خصوصی را به حرکت در می‌آورد، پیروی از مدل انگلستان است: جایی که سرویس بهداشت ملی خدمات بیماران را با افزایش زمان انتظار به بخش خصوصی منعقد کرد.” این امر بار دولت را برای ارائه خدمات درمانی کم کرد و صلاحیت‌های بخش خصوصی را توسعه داد.»

چشم‌اندازی از شرایط عمان برای سرمایه گذاری پزشکی

در چند سال گذشته این موارد توسط اتاق فکر ما مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گرفته است. به برخی از مهمترین نکات استراتژیک در زمینه سرمایه گذاری پزشکی در عمان، توجه کنید:

در سال ۲۰۱۹ دولت عمان ۳.۴ میلیارد دلار به بخش مراقبت‌های بهداشتی اختصاص داد که تقریباً ۴.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی عمان را تشکیل می‌داد. علیرغم کاهش بودجه عمومی ناشی از کاهش درآمد نفت، هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی به عنوان درصدی از هزینه‌های عمومی عمومی به طور مداوم در سال‌های اخیر افزایش یافته است، از ۶ درصد در سال ۲۰۱۵ به ۱۱ درصد در سال ۲۰۱۹.

با این وجود، به دلیل افزایش تقاضا برای خدمات، کل هزینه‌های بهداشت عمومی و خصوصی در عمان با نرخ رشد مرکب سالانه ۹.۱ درصد افزایش می‌یابد و بر اساس “گزارش صنعت مراقبت‌های بهداشتی GCC” که توسط بانک سرمایه گذاری منتشر شده است، تا سال ۲۰۲۲ به ۴.۹ میلیارد دلار می‌رسد. بخش دولتی به طور معمول حدود ۸۵ درصد از کل هزینه‌های بهداشتی در عمان را در چند دهه گذشته انجام داده است.

اما تغییرات احتمالی در بودجه می‌تواند به کاهش تدریجی این هزینه‌های دولتی کمک کند. به گفته شرکت خدمات حرفه‌ای EY، هزینه‌های عمومی تا سال ۲۰۲۱ به ۸۰ درصد از کل کاهش می‌یابد و این امر زمینه را برای سرمایه گذاری بیشتر در بخش خصوصی باز می‌کند.

اکثر تسهیلات بهداشتی متعلق به دولت است اما در حال حاضر تلاش هایی برای افزایش مشارکت و سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه مراقبت‌های بهداشتی و درمانی، در حال انجام است.

Abhilash S Pillai، مدیر ارشد عملیاتی مرکز پزشکی آپولو بیان داشته است که: “ما در بازار کار برای متخصصان ماهر در حال تجربه خلا هستیم.” وی افزود: “مهارتهای مراقبت‌های بهداشتی عمان در زمینه فناوری و مهارت‌ها نهفته است.” اگر بخواهیم در این بخش رشد کنیم، باید یک اکوسیستم ایجاد کنیم که پزشکان ماهر را تشویق و جذب کند. ”

بر اساس گزارشات منتشر شده در مطبوعات محلی، مطالعات وزارت بهداشت تخمین می‌زند که عمان تا سال ۲۰۵۰ به ۷۰۰۰ پزشک دیگر نیاز خواهد داشت. در این میان، کشور باید با استخدام کارکنان خارج از کشور این فاصله را پر کند. انتظار می‌رود که اکثر ۴۰۰-۵۰۰ کارمند بیمارستان جدید SQMC ایرانی باشند.

روش‌های سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی مراکز درمانی در عمان

اداره کل تأسیسات بهداشتی خصوصی (DGPHE) زیر نظر وزارت بهداشت مسئول صدور مجوز، تأیید، بازرسی و تمدید مجوزهای کلینیک‌ها و بیمارستان‌های خصوصی در عمان است. هر مرکز درمانی و پزشکی باید بتواند حاکمیت و ساختار مدیریتی واضح در چارچوب قوانین سلطان‌نشین عُمان، ارائه دهد. همچنین داشتن زیرساخت مناسب، اقدامات احتیاطی کنترل عفونت، ایمنی کارکنان و موارد دیگر را رعایت کند. در صورتی که این اقدامات به تایید مراجع قانونی برسد، آنها قادر به ارائه مجوز راه اندازی مطب در عمان خواهند بود.

در این میان، شرکت‌هایی مانند BBH و یا الفارسی نیز در عمان وجود دارند که برای سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی بیمارستان، کلینیک یا دیگر مراکز درمانی، خدمات مشاوره و اجرایی ارائه می‌دهند. همچنین امکان تامین تجهیزات، ملزومات و مواد مصرفی پزشکی و دندانپزشکی را برای کلینیک‌ها و مطب‌های خصوصی، به ویژه با مدیریت پزشکان خارجی، فراهم می‌کنند. این شرکت‌ها در زمینه راه‌اندازی مطب‌ها، کلینیک‌ها، درمانگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و دیگر خدمات پاراکلینیک، نقش واسط میان سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی را ایفا می‌کند

مراحل صدور مجوز برای افتتاح یک بیمارستان، کلینیک یا مطب خصوصی

بر اساس دستورالعمل ذکر شده در وب‌سایت رسمی وزارت بهداشت عمان، فرایند اعطای مجوز راه اندازی مطب، کلینیک یا هر مرکز پزشکی و درمانی خصوصی، بر اساس مراحل زیر تعریف شده است:

درخواست مجوز فعالیت یک بیمارستان و کلینیک یا مطب خصوصی

هر فردی (چه پزشک و یا سرمایه‌گذار غیر پزشک) که مایل به افتتاح یک مرکز درمانی و مراقبت‌های بهداشتی باشد، می‌تواند این سرویس را درخواست نماید.

مراحل لازم برای درخواست مجوز کلینیک:

الف- طی شدن مراحل اجرایی و فرایند درخواست مجوز موسسه یا مرکز درمانی و بهداشتی:

  • دریافت راهنمای مورد نیاز برای افتتاح یک موسسه بهداشتی خصوصی که در بخش موسسات بهداشتی خصوصی موجود است.
  • درخواست های صدور مجوز برای افتتاح یک مؤسسه بهداشتی خصوصی یا کلینیک باید به مدیر اداره امور مؤسسات بهداشتی خصوصی در سایت مربوطه ارائه شود.
  • فرم درخواست مجوز موجود در بخش موسسات بهداشتی خصوصی را پر کنید.
  • هنگام درخواست مجوز برای افتتاح بیمارستان خصوصی، نامه کتبی با ذکر ظرفیت تخت، خدمات بهداشتی و نیروی انسانی پیشنهادی برای بیمارستان ارائه می شود.
  • ارائه کپی شناسنامه یا پاسپورت متقاضی.
  • یک کپی از ثبت تجاری.
  • پس از تایید اولیه درخواست، هزینه های مقرر را پرداخت کنید.
  • پیش نمایش سایت پیشنهادی برای موسسه بهداشتی خصوصی.
  • پس از تایید محل، قرارداد اجاره را که توسط شهرداری تایید شده است، بیاورید.
  • یک نام تجاری برای موسسه بهداشتی خصوصی رزرو کنید.
  • مدارک ثبت موسسه را در دبیرخانه ثبت بازرگانی (وزارت بازرگانی و صنعت) به همراه داشته باشید.
  • تجهیز مؤسسه بهداشتی بر اساس الزامات وزارت بهداشت.
  • درخواست معاینه فنی نهایی را ارسال کنید.
  • صدور مجوز کار برای موسسه.

ب- فرم ها و رویه هایی که برای درخواست خدمات به روز می شوند. پس از آخرین نسخه آن استفاده کنید.

– به ویژه فرم درخواست مجوز افتتاح یک موسسه درمانی و بهداشتی.

 

چه مدارکی برای بررسی مورد نیاز است؟

  • کپی گذرنامه برای افراد غیر عمانی
  • ۲ قطعه عکس پرسنلی
  • کپی ثبت تجاری برند (و نام) کلینیک یا مطب

دقت داشته باشید که:

  • متقاضی باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد
  • هیچ گونه چک برای پرداخت هزینه ها پذیرفته نمی شود
  • اداره ثبت صنعت و تجارت باید راه اندازی مطب یا کلینیک را تایید کند.

 

هزینه‌های پرداختی برای مجوز راه اندازی مطب یا کلینیک در عمان

هزینه‌هایی که باید برای دریافت مجوز و شروع به کار موسسات بهداشتی خصوصی و برای پزشکانی که در بخش خصوصی کار می‌کنند، پرداخت شود:

  • بیمارستان خصوصی ۵۰۰ ریال عمان (۱۳۰۰ دلار)
  • کلینیک، درمانگاه عمومی یا مرکز پزشکی (مطب) در استان مسقط ۲۵۰ ریال عمان (۶۵۰ دلار)
  • کلینیک، درمانگاه عمومی یا مرکز پزشکی (مطب) در دیگر استان‌ها ۱۵۰ ریال عمان (۳۹۰ دلار)
  • کلینیک یا درمانگاه تخصصی در استان مسقط ۳۰۰ ریال عمان (۷۸۰ دلار)
  • کلینیک یا درمانگاه عمومی در دیگر استان‌ها ۲۰۰ ریال عمان (۵۲۰ دلار)
  • کار پزشکی و درمانی در کلینیک‌ها و مراکز درمانی برای استان مسقط ۲۰۰ ریال عمان (۵۲۰ دلار)
  • کار پزشکی و درمانی در کلینیک‌ها و مراکز درمانی برای دیگر استان‌ها ۱۰۰ ریال عمان (۲۶۰ دلار)

 

نحوه ارائه مجوز کلینیک و مطب در عمان

  • پس از پرداخت هزینه های مقرر، به صورت مستقیم به شما اطلاع رسانی می‌شود و یا از طریق پست و تلفن به شما اعلام خواهد شد.

 

مدت زمان صدور مجوز برای افتتاح یک کلینیک یا مطب در عمان

  • سه روز پس از رسیدن تقاضا و پرداخت هزینه‌ها.

درآمد یک پزشک در عمان چقدر است؟

میزان در آمد پزشکان در عمان به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • تخصص و تجربه فرد
  • شهر محل طبابت
  • میزان کارکرد در مراکز درمانی

برای مثال در پایتخت عمان (مسقط) در آمد یک پزشک بیش از به ۴۰ هزار دلار است. بر اساس گزارش‌های منتشر شده در سال ۲۰۱۸، درآمد سالانه متوسط یک پزشک در عمان، حدود ۱۶۸۰۰ ریال عمان، معادل حدودا ۴۳۶۵۰ دلار امریکا است.

کمترین درآمد سالانه‌ی یک پزشک در کشور عمان و برای پایین‌ترین میزان تخصص و تجربه حدود ۲۲ هزار دلار و بیشترین درآمد برای یک جراح با تجربه در حدود ۳۴۰ هزار دلار گزارش شده است. البته تنها برخی از پزشکان به چنین درآمد بالایی می‌رسند، به‌طوری که تنها ۲۵ درصد از پزشکان شاغل در عمان، به درآمد سالانه‌ی بیشتر از ۹۰ هزار دلار امریکا دست پیدا می‌کنند.

همچنین بد نیست به این نکته نیز اشاره شود که روزهای کاری در کشور عمان از یکشنبه تا پنج شنبه است و بین ۴۰ تا ۴۸ ساعت در نظر گرفته می‌شود. یعنی تعطیلی هفتگی، روز جمعه و شنبه در نظر گرفته شده است تا بیشترین هماهنگی را با کشورهای اسلامی و کشورهای غربی داشته باشد.