مسجد جامع سلطان قابوس شاهکار معماری ایرانی است

مسجد سلطان قابوس عمان شاهکار معماری ایرانی است

مسجد جامع سلطان قابوس یکی از باشکوه ترین بناهای نمادین هم در جهان اسلام و هم در عمان است. این مسجد یکی از زیباترین و مجلل ترین مساجد مدرن در مسقط و جهان است.

در این مسجد بازتابی از سبک های معماری اسلامی خاورمیانه و عمانی را می بینید. سلطان قابوس، هنرمندان ایرانی نیشابوری را مأمور ساخت این مسجد کرد هنرمندان نیشابوری و عمانی در ساخت آن همکاری کردند.

لوستر بزرگ و معروف مسجد سلطان قابوس

لوستر بزرگ و معروف مسجد سلطان قابوس
طراحی لوستر بزرگ مسجد سلطان قابوس توسط شرکت سواروسکی که جواهرات برش خورده خاص تولید میکند –تصاویربیشتر در گوگل

دولت عمان، سواروسکی تولیدکننده معروف شیشه کریستال اتریشی را مأمور طراحی این لوستر کرد. از گنبد عظیم بالای نمازخانه باشکوه آویزان است. این لوستر هشت متر قطر و 14 متر ارتفاع دارد و حدود هشت تن وزن دارد.

مسجد سلطان قابوس پس از شش سال کار مستمر در سال 1380 افتتاح شد و گنجایش 20000 نمازگزار و بازدیدکننده دارد. این مسجد به عنوان بزرگترین مسجد عمان و پایتخت آن مسقط شناخته می شود. لوستر غول پیکر فرش تحسین برانگیز را روشن می کند.

لوستر بزرگ و معروف مسجد سلطان قابوس
دیگر لوسترهای مسجد سلطان قابوس

ارتفاع گنبد مسجد 34 متر است که در مرکز آن، لوستر معروف با 1122 لامپ قرار دارد که نور زیبایی از درون این گنبد ساطع می کند.

فرش ایرانی در مسجد سلطان قابوس عمان

فرش ایرانی در مسجد سلطان قابوس عمان
طراحی فرش مسجد سلطان قابوس عمان توسط هنرمندان ایرانی

بزرگ‌ترین فرش دستباف ایرانی به مساحت 4263 متر مربع را در حیاط داخلی این مسجد می‌بینید.

با گردآوری سنت‌های طراحی کلاسیک ایرانی که از اصفهان و کاشان (شهرهای ایران) سرچشمه می‌گیرد، هزاران الگوی زیبا از طرح‌های پیچیده اسلیمی را به نمایش می‌گذارد که همگی با هماهنگی زیادی در کنار هم بافته شده‌اند. یک جشن واقعی برای چشم ها، هر بازدید کننده ای را که برای دیدن آن می آید مجذوب خود می کند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید طرح این فرش از نقشه گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان الهام گرفته شده است.

فرش ایرانی در مسجد سلطان قابوس عمان
فرش ایرانی در مسجد سلطان قابوس عمان

برای ورود به این مکان تاریخی و مذهبی، بازدیدکنندگان باید قوانین خاصی را رعایت کنند. این قوانین شامل منع ورود کودکان زیر 10 سال به نمازخانه، غذا خوردن یا خوابیدن در محدوده آن و استفاده از تلفن همراه در داخل مسجد است.

علاوه بر این، بازدیدکنندگان باید لباس های معتدل بپوشند و زنان باید با پوشاندن موها، شانه ها و دست های خود از دستورات اسلامی پیروی کنند.

نمازخانه مسجد سلطان قابوس

نمازخانه مسجد سلطان قابوس در عمان
تصویری از نمازخانه مسجد سلطان قابوس

البته شما برای خواندن همه آن کتاب ها وقت ندارید. با این حال، بدون شک شگفت انگیز است که بدانید 20000 کتاب تاریخی نفیس وجود دارد که حاوی دنیایی از دانش است. علاوه بر این، این مسجد دارای یک وضوخانه کوچک برای نمازگزاران و بازدیدکنندگان است که قبل از نماز شستشو و نظافت می کنند. علاوه بر این، مسجد دارای بخش دیگری به نام سالن سخنرانی است که در آن مراسم مختلف برگزار می شود و عموم می توانند به صورت رایگان وارد آن شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع