بیزینس در کشور عمان

بیزینس در عمان

با سطح بیزینس در کشور عمان آشنایی دارید؟ اگر نگاهی به گزارش‌های بانک جهانی کرده باشید متوجه می‌شوید که امروزه کشور عمان به یکی از بهترین کشورهایی تبدیل شده که از لحاظ تجارت و بیزینس توسعه بسیاری پیدا کرده است. جالب است بدانید که این کشور در سال ۲۰۱۷ به عنوان یکی از بهترین کشورهای بهبود یافته جهان از لحاظ اقتصادی انتخاب شده است. همچنین این کشور برای آغاز تجارت و همچنین سهولت نفوذ در بانک‌های جهانی نیز بسیار مناسب می‌باشد.

نکته جالبی که باید در رابطه با بیزینس در کشور عمان بدانید این است که این کشور رتبه نخست سهولت شروع کسب و کار را در بین سایر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس به خود اختصاص داده است.

جالب است بدانید که عمان یکی از امن‌ترین کشورها برای سرمایه گذاری به حساب می‌آید و بازار خوبی نیز برای محصولات ایرانی دارد. از سوی دیگر این کشور می‌تواند پل مناسبی برای دسترسی به بازار سایر کشورها، به ویژه کشورهای آفریقایی باشد. کمترین مسئله‌ای که در بیزینس در کشور عمان به آن توجه می‌شود مربوط به گمرک است. نکته قابل ذکر این است که در میان کشور عمان و کشورهای آمریکا و سنگاپور تعرفه گمرکی صفر می‌باشد. به همین علت است که صادرات مجدد کالاهای ایرانی از عمان به این کشورها هزینه بسیار پایینی را به خود اختصاص داده است.

از مهم‌ترین سوالاتی که ممکن است در رابطه با بیزینس در کشور عمان برای شما ایجاد شده باشد این است که آیا گردشگری نیز در تجارت این کشور نقش دارد؟ قوانین مربوط به صادرات و واردات این کشور چگونه است؟ در حالت کلی اقتصاد و بیزینس در این کشور چگونه دیده می‌شود؟ اگر علاقه مند به دانستن پاسخ سوالات خود در این راستا هستید، لطفا تا پایان این مطلب ما را همراهی کنید. در ادامه جامع‌ترین مطلب را در خصوص بیزینس در کشور عمان در اختیار شما قرار داده‌ایم.

شرایط و ویژگی‌های تجارت در عمان

در کشور عمان
بیزینس در کشور عمان

افرادی که قصد تجارت در عمان را دارند قبل از هر چیزی لازم است با قوانین و داد و ستد بین ایران و عمان آشنا شوند. آشنایی با قوانین گمرک عمان هم بسیار اهمیت دارد تا بتوانید روند صادرات به این کشور را به‌طور قانونی و در کمترین زمان ممکن طی کنید. در ادامه این مطلب شرایطی که در سند تجاری همکاری بین دو کشور ذکر شده و که باعث آسان‌تر شدن تجارت كالاهای مختلف می‌شود را بررسی می‌كنيم.

  • موافقت نامه بازرگانی صادرات به عمان از ایران
  • موافقت‌ نامه کشتیرانی بازرگانی
  • موافقت نامه تشویق و حمایت از سرمایه‌ گذاری‌های صادراتی ایران
  • موافقت‌ نامه بین المللی تاسیس کریدور بین المللی ترانزیت کالا و مسافران
  • موافقت‌ نامه اجتناب از اخذ مالیات اضافه و توافق بر تعرفه صادرات
  • موافقت‌ نامه همکاری حمل و نقل تجاری به صورت هوایی

راه‌اندازی کسب و کار در عمان

راه‌اندازی کسب و کار در عمان
راه‌اندازی کسب و کار در عمان

اولین مرحله راه‌اندازی یک کسب‌وکار در عمان ثبت شرکت در عمان است، ایجاد یک شرکت در منطقه صحیح نیاز به بررسی و تحلیل دارد و بعد از آن تازه به نیمه راه رسیدید! پیاده سازی کسب و کار در مطلوب‌ترین کشور منطقه، به‌ویژه در سطح بین‌المللی میتواند به شما در رقابت با رقبای جهانی کمک کند.

باید بدانید که عمان یک کشور بکر است و توسط بازرگان‌های تجاری در بین کشورهای خاورمیانه ترجیح داده می شود.

تجارت عظیم این کشور با سایر کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی، قطر، بحرین و شمال آفریقا، توجه سرمایه گذاران بین المللی را در یک چشم به هم زدن جلب می کند.

راه اندازی کسب و کار در عمان یکی از هوشمندانه ترین تصمیمات است که توسط یک سرمایه گذار می تواند اتخاذ شود، به دلیل اینکه به شرکت های جدید اجازه ظهور و گسترش شعب را می دهد.

مهم‌ترین اقلام صادراتی ایران به عمان

صادرات عمان
صادرات عمان

عمان یکی از کشورهایی به حساب می‌آید که از لحاظ اقلیم آب و هوایی در منطقه خشک قرار گرفته است. از این جهت خاک عمان برای کشاورزی اصلا مناسب نیست و این کشور ناچار است که از طریق بیزینس و تجارت مایحتاج خود را فراهم کند. علاوه بر این‌ها باید اضافه کنیم با اینکه عمان کشور توسعه یافته و پیشرفته‌ای می‌باشد، اما از لحاظ صنعتی‌ هم چندان پیشرفتی نداشته است. در نتیجه عمان نیاز خواهد داشت تا چشم به محصولات صنعتی و ماشین آلات سایر کشورها بدوزد تا نیاز خود را برآورده کند.

از این جهت، بیشترین کالاهایی که به عمان وارد شده‌اند، جزو صنایع فولادی و تجهیزات برقی و مکانیکی هستند. همچنین وسایل صوتی و تصویری به همراه لوازم جانبی موردنیاز، ذغال‌سنگ و سایر سوخت‌های فسیلی، مواد شیمیایی آلی، محصولات پلاستیکی، سنگ‌ها و فلزات ارزشمند و گران به همراه مبلمان و صنایع دستی متنوع، جزو اقلامی هستند که بیشتر از سایر کالاها به عمان وارد شده‌اند. در ادامه این مطلب لیستی از کالاهایی را مشاهده می‌کنید که نسبت به سایر اقلام بیشتر به عمان وارد شده‌اند.

  • خودرو سواری و تجهیزات جانبی انواع خودرو مانند روغن موتور
  • صادرات کشمش به عمان
  • حبوبات
  • صنايع غذايی
  • ذرت دامی
  • صادرات میوه و سبزیجات مختلف مانند هندوانه، کیوی، لیمو، خرما، انگور، خربزه و سیب‌ زمینی
  • انواع صادرات آجیل و خشکبار
  • صادرات فرش به عمان
  • جو دامی
  • دستگاه تصفیه آب خانگی و تجهیزات جانبی مربوطه
  • آهن و فولاد
  • صادرات نبات به عمان
  • تلویزیون
  • فرومنگنز پرکربن
  • قرص سوپکسول
  • مصالح ساختمانی

شرکای تجاری کشور عمان کدام هستند؟

شرکای تجاری کشور عمان کدام هستند؟
شرکای تجاری کشور عمان کدام هستند؟

همان طور که می‌دانید کشور عمان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای حاشیه خلیج فارس به حساب می‌آید که به آب‌های آزاد به راحتی دسترسی دارد. لازم به ذکر است بدانید که دسترسی به آب‌های آزاد از راه دریای عمان موقعیت مناسبی را برای صادرات به عمان فراهم کرده است. این کشور نیز مانند بقیه کشورهای حاشیه خلیج فارس به مرکزی تبدیل شده است که برای فعالیت و حضور شرکت‌های بازرگانی مناسب می‌باشد.

از بزرگ‌ترین شرکای تجاری این کشور می‌توان به چین اشاره کرد که از لحاظ اقتصادی بسیار پیشرفته است. به شکلی که مقصد بسیاری از کالاهای صادر شده از عمان، همین کشور می‌باشد. داده‌های سازمان تجارت جهانی نشان دهنده این است که چین با حدود ۸.۴۵ درصد از حجم واردات کشور عمان، مهم‌ترین شریک تجاری این کشور در بحث واردات بوده است. پس از چین به ترتیب کشورهای آمریکا با ۷.۱۰ درصد، هند با  ۶.۷۲ درصد، ژاپن با ۵.۹۶ درصد، عربستان سعودی و ایتالیا عمده‌ترین کشورهای صادرکننده کالا به عمان هستند.

عده بسیار زیادی این گونه تصور می‌کنند که به علت همسایگی ایران با عمان، بخش زیادی از بیزینس در کشور عمان به ایران تعلق دارد‌. اما بر خلاف تصور افراد باید بگوییم که با وجود همسایگی ایران و عمان، کالاهای ایرانی سهم زیادی در واردات این کشور ندارند.

مناطق آزاد تجاری در عمان

مناطق آزاد تجاری در عمان
مناطق آزاد تجاری در عمان

در حالت کلی اگر بخواهیم به بیزینس در کشور عمان اشاره کنیم باید بگوییم که مناطق آزادی در این کشور وجود دارند که واردات مواد اولیه را انجام می‌دهند. همچنین این مناطق باعث تولید کالا می‌شوند و وظیفه فرآیند مونتاژ و بسته بندی را نیز بر عهده دارند. از دیگر مسئولیت‌ها و وظایف مناطق آزاد تجاری در عمان انبار کردن محصولات و صادرات محصولات تکمیل شده است. در ادامه با برخی از مناطق آزاد تجاری در این کشور که نقش مهمی در بیزینس در کشور عمان دارند آشنا می‌شویم.

منطقه تجاری اﻟﻤﺰﻳﻮﻧﻪ (AL MAZUNAH)

این منطقه تجاری که در سال ۱۹۹۹ تاسیس شده است، حق مالکیت تجاری را به میزان ۱۰۰ درصدی به افراد خارجی می‌دهد. همچنین این منطقه تجاری افراد خارجی سرمایه گذار را به مدت ۳۰ سال از مالیات معاف می‌کند. شرکت‌های مستقر در منطقه آزاد المزیونه، عموما برای خريد و فروش تجاری و خدمات تاسیس شده‌اند.

منطقه تجاری صلاله (SALALAH)

منطقه آزاد تجاری صلاله ۶ سال پس از المزیونه و در سال ۲۰۰۵ تاسیس و افتتاح شده است. البته نکته قابل ذکر این است که این منطقه هنوز هم جای پیشرفت و توسعه دارد. این منطقه آزاد در مجاورت بندر اصلی صلاله قرار گرفته است و به طور معمول برای مواد شیمیایی و انجام فرآیند بر روی مواد از آن استفاده می‌شود.

منطقه تجاری صحار (SOHAR)

این منطقه تجاری موادی مانند فولاد، نفت و گاز، پتروشیمی، صنایع معدنی و مواد معدنی را برای صادرات به تولید می‌رساند. این منطقه ازاد نیز مانند سایر مناطق حق مالکیت ۱۰۰ درصدی را به سرمایه گذاران خارجی می‌دهد و آن‌ها را به مدت ۱۰ سال از دادن مالیات معاف خواهد کرد.

منطقه تجاری الدقم (DUQM)

منطقه دقم یکی از بزرگ‌ترین مناطق اقتصادی خاورمیانه است که همچنان در دست احداث و توسعه است. در این منطقه ۸ منطقه توسعه اقتصادی و خدماتی با عناوین بندرگاه چند منظوره، اسکله خشک به منظور تعمیر کشتی‌ها، بندرگاه مخصوص صید ماهی، منطقه گردشگری، منطقه لوجستیکی، شهرک آموزشی، شهرک مسکونی جدید، حمل و نقل دریایی، زمینی و هوایی وجود دارد.

تجارت ایران و عمان در چه وضعیتی است؟

تجارت ایران و عمان در چه وضعیتی است؟
تجارت ایران و عمان در چه وضعیتی است؟

یکی از مهم‌ترین سوالاتی که در رابطه با بیزینس در کشور عمان برای افراد به وجود می‌آید این است که تجارت ایران و عمان در چه وضعیتی قرار گرفته است؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که این کشور با ایران به لحاظ سیاسی در شرایط بسیار مناسب و پایداری قرار گرفته است.

این دو کشور چه در قبل از انقلاب و چه در بعد از انقلاب، نه تنها هیچ تنشی باهم نداشته‌اند، بلکه می‌توان گفت که در میان کشورهای حاشیه خلیج فارس ایران بهترین رابطه را با عمان تجربه کرده است. به همین دلیل است که روابط اقتصادی ایران و عمان همواره دارای ثبات مناسبی است. اگر بخواهیم به شکل دقیق‌تر بیان کنیم باید بگوییم که این دو کشور از لحاظ تجاری باهم هیج مشکلی ندارند و بیزینس در میان آن‌ها در شرایط کاملا مطلوبی قرار گرفته است.

در حال حاضر روابط تجاری بسیار خوبی بین این دو کشور برقرار است، به گونه‌ای که می‌توان گفت بعد از امارات عمان دومین کشوری است که با ایران دارای روابط تجاری گسترده می‌باشد. اما بر خلاف تصور عده زیادی که اینگونه گمان می‌کنند ایران بزرگ‌ترین شریک تجاری با عمان محسوب می‌شود؛ باید بگوییم که بزر‌گ‌ترین شریک تجاری این کشور چین می‌باشد. این دو کشور تا به حال روابط تجاری بسیار خوبی را با یکدیگر تجربه کرده‌اند. نظر شما در رابطه با بیزینس در کشور عمان چیست؟

وبسایت رسمی ثبت کسب‌وکار در عمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع