ریال عمان

ریال عمان

بیشتر افرادی که قصد سفر کردن به کشورهای عربی مانند عمان را دارند، باید در قدم اول با واحد پولی این کشور به خوبی آشنا شوند. در حالت کلی شناختن واحد پول این کشور از مهم‌ترین مسائلی بوده که باعث می‌شود در خرید کالاهای مورد نظر خود هیچ مشکلی نداشته باشید. در واقع ریال عمان، پول رسمی این کشور سلطنت نشین بوده و پول خورد آن نیز بیسه می‌باشد. این واحد پولی(ریال)، با علامت اختصاری OMR در جهان معرفی شده است.

در کشور عمان سکه‌هایی برابر با ۵، ۱۰، ۲۵ و ۵۰ بیسه‌ای وجود داشته که از پول خوردهای موجود در این کشور به حساب می‌آیند. از دیگر پول خوردهای بیسه‌ای در این کشور می‌توان به اسکناس‌های ۱۰۰ بیسه‌ای و ۵۰۰ بیسه‌ای اشاره کرد.

همچنین در کشور عمان اسکناس‌های ۱، ۵، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ ریالی نیز به چاپ می‌رسد که در این کشور بسیار دارای ارزش می‌باشد. جالب است بدانید که اسکناس ۱ ریالی، جدیدترین ارز رایج در این کشور بوده که از سال ۲۰۱۵ وارد گردش مالی شده و جایگزین اسکناس ۱ ریالی سال ۲۰۰۵ شده است. البته این به آن معنا نبوده که اسکناس ۱ ریالی سال ۲۰۰۵، ارزش خود را از دست داده باشد، چرا که هنوز هم در چرخه مالی کشور عمان وجود دارد.

آیا می‌خواهید که از ارزش مالی ریال عمان اطلاعاتی را به دست آورید؟ در رابطه با اسکناس‌های جدید کشور عمان که به تازگی وارد چرخه مالی شده است، اطلاعاتی دارید؟ با ما همراه باشید تا در ادامه توضیحات بیشتری را در رابطه با ریال عمان ارائه بدهیم و شما را با این واحد پولی بیشتر آشنا کنیم.

ارزش ریال عمان

بیشتر افراد در سراسر جهان این اعتقاد را دارند که با ارزش‌ترین واحدهای پولی مربوط به دلار، یورو و یا پوند می‌باشد. اما باید بگوییم که این افراد کاملا در اشتباه هستند، چرا که کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز مانند کشور عمان دارای واحد پولی بسیار با ارزش و قدرتمند می‌باشند. در واقع ریال عمان سومین پول با ارزش در سراسر جهان شناخته شده است که با نماد OMR نیز شناخته می‌شود. هر ریال این کشور از ۱۰۰۰ بیسه تشکیل شده است، که همان پول‌ خورد عمان به حساب می‌آیند.

البته نکته‌ای که اکنون مطرح می‌باشد این است که بانک مرکزی ارزش این واحد پولی را کاملا به دلار آمریکا وابسته کرده است. این وابستگی باعث شده است که ارزش ریال عمان ثبات بیشتری داشته باشد. در نتیجه ارزش ریال در این کشور با نوسانات بسیار کمتری مواجه می‌شود و تجارت‌های کوچک را در برابر گرانی و تورم محافظت می‌کند.

تاریخچه ریال عمان

عمان یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس بوده که در همسایگی ایران قرار گرفته است. این کشور با قرار گرفتن در تنگه هرمز به عنوان اصلی‌ترین عامل ثبات در خاور میانه به حساب می‌آید‌. نکته جالبی که در رابطه با این کشور وجود دارد این است که تا قبل از سال ۱۹۷۰ میلادی هیچ واحد پولی به خصوصی نداشته است‌.

در آن زمان این کشور و سایر کشورهای اطراف خلیج فارس، برای تجارت و انجام معاملات خود از ارز روپیه هندی استفاده می‌کردند. اما در سال ۱۹۷۳، ریال عمان به عنوان ریال سعیدی وارد بازار شد و ارزش آن نیز برابر با پوند انگلیس در نظر گرفته شد. در این زمان یعنی در سال ۱۹۷۳ بود که ریال عمان، جایگزین روپیه هندی شد. پس از آن با ایجاد اصلاحات اقتصادی و اجتماعی، پول ملی عمان انتخاب شد و در سال ۱۹۷۴ اولین بانک مرکزی در این کشور بنا نهاده شد.

چه عواملی بر نرخ ریال عمان اثر گذار است؟

کشور عمان از جمله کشورهایی است که دارای نفت و گاز بسیار زیادی می‌باشد، به شکلی که همین نفت و گاز توانسته است تا حدود زیادی اقتصاد عمان را تحت تاثیر قرار بدهد. البته دولت این کشور همواره در تلاش بوده که وابستگی اقتصاد خود به نفت را از بین ببرد. دولت کشور عمان در تلاش است که بتواند با توسعه و گسترش جغرافیای ساحلی، گردشگری را در این مکان بهبود ببخشد که تا حدود زیادی نیز موفق بوده است.

تا زمانی که کشور عمان توانایی اداره سیستم مالی پیشرفته‌تری را نداشته باشد و به اقتصادهای متنوع‌تری دست پیدا نکرده باشد، ریال عمان وابسته به دلار آمریکا خواهد بود. تورم و گرانی نیز از دیگر عواملی هستند که جزء جدا نشدنی از اقتصاد عمان به حساب می‌آیند.

ریال عمان
ریال عمان

نوسانات ریال عمان

یکی از مهم‌ترین مسائلی که امروزه در رابطه با ریال عمان مطرح می‌باشد این است که در سال‌های اخیر این ارز تقریبا بدون نوسان بوده و با ثبات باقی مانده است. در حالت کلی ارزش این ارز با نوسانات بسیار کمی مواجه بوده، چرا که وابستگی بسیار زیادی به دلار آمریکا دارد. به همین دلیل نیز برای بررسی بهتر نوسانات ریال عمان بهتر است که به سال‌های گذشته سفر کنیم. در حدود ۸ سال گذشته، یعنی در سال ۲۰۱۴ اگر شخصی قصد تهیه ۱ ریال کشور عمان را داشت، باید مبلغی را معادل با ۲.۸ دلار پرداخت می‌کرد.

 این در حالی بود که ۲ سال بعد، یعنی در سال ۲۰۱۶ برای تهیه کردن همان ۱ ریال عمانی، باید ۳.۷ دلار آمریکا پرداخت می‌شد. با همین دو جمله می‌توانیم به این نتیجه برسیم که ارزش ریال عمان در طی این سال‌ها، در برابر دلار آمریکا کاهش پیدا کرده است. اما این وضعیت تا سال ۲۰۱۸ ادامه داشت. چرا که در این سال ورق برگشت و ارزش ریال عمان شروع به افزایش کرد. به همین علت نیز از آن زمان تاکنون برای تهیه این واحد پولی، احتیاج به سرمایه دلاری کمتری بود. از سال ۲۰۱۸ تا به حال، ریال عمان با نوسانات کمی روبرو بوده، به شکلی که این کم و زیاد شدن قیمت‌ها اصلا به چشم نمی‌آید.

تصاویر روی ریال عمان

همان طور که پیش‌تر اشاره شد، کشور عمان تا سال ۱۹۷۰ میلادی هیچ واحد پولی ثابتی نداشت. از سالی که ریال عمان وارد چرخه مالی این کشور شد عکس پادشاه این کشور روی آن به چاپ رسید. اما جالب‌تر این است که هر اسکناس در این کشور دارای تصویر خاصی می‌باشد. به عنوان مثال در سال ۲۰۱۵ روی اسکناس ۱ ریالی عمان‌، تصویری از قابوس‌بن سعید به چاپ رسید. دلیل انجام این کار ۴۵ امین سالگرد روز ملی عمان بود.

در کنار تصویر قابوس‌بن سعید، شما می‌توانید طرحی از دانشگاه سلطان قابوس در مسقط را مشاهده کنید که به طور معمول به رنگ بنفش دیده می‌شود. پیش از آن یعنی در سال ۲۰۰۵، به مناسبت ۳۵امین سالگرد روز ملی عمان، اسکناسی با تصویر قابوس‌بن سعید همراه با دو شمشیر که نماد این کشور به حساب می‌آید به چاپ رسیده بود. لازم به ذکر است که این ارز تاکنون نیز در چرخه مالی عمان وجود داشته و حذف نشده است.

یکی دیگر از اسکناس‌های موجود در این کشور، اسکناس ۵ ریالی بوده که در سال ۲۰۱۰ چاپ شده و هنوز هم دارای اعتبار می‌باشد. روی این اسکناس نیز همان تصویر پادشاه عمان دیده می‌شود و در کنار آن نیز عکسی از پاناروما، از منظره شهر نیزوا به چاپ رسیده است. در حالت کلی می‌توان تصویرها و عکس‌های بسیار متفاوتی را از اسکناس‌های این کشور با رنگ‌های مختلف مشاهده کرد.

اسکناس و سکه‌های کشور عمان

کشور عمان از جمله کشورهایی به شمار می‌رود که توانسته است برای خود ارز رایجی داشته باشد. ناگفته نماند که واحد پولی این کشور، بر حسب ریال عمانی بوده و در حال حاضر سومین ارز پر قدرت در جهان به حساب می‌آید. این ارز با ارزش نیز انواع مختلفی از سکه‌ها و اسکناس‌ها را شامل می‌شود که هر یک رنگ و تصویر به خصوصی را دارا می‌باشد. البته لازم به ذکر است با اینکه تصویر اسکناس‌های این ارز با یکدیگر متفاوت می‌باشد، اما در تمامی آن‌ها می‌توانید عکس قابوس‌بن سعید را مشاهده کنید.

اسکناس‌های عمان

  • ۱۰۰ بیسه ( بایسا )
  • ۲۰۰ بیسه
  • ۱ ریالی
  • ۵ ریالی
  • ۱۰ ریالی
  • ۲۰ ریالی
  • ۵۰ ریالی

سکه‌ها

  • ۵ بیسه
  • ۱۰ بیسه
  • ۲۵ بیسه
  • ۵۰ بیسه
  • ۱۰۰ بیسه

تمامی مواردی که در قسمت فوق ذکر شده است، درحال حاضر ارز رایج و رسمی این کشور به حساب می‌آیند و در چرخه مالی کشور عمان هستند. برای اینکه بتوانید واحد پول این کشور را بشناسید لازم است قبل از هرچیزی با سکه‌ها و اسکناس‌های عمان آشنایی لازم را داشته باشید.

سکه‌ها
سکه‌ها

ارزش ریال عمان در برابر دلار آمریکا

ریال عمان از واحدهای پولی قدرتمند در جهان است که در جایگاه سوم ارزهای با ارزش قرار گرفته. این واحد پولی در سال ۱۹۷۳ به بازار معرفی شده است و به دلیل موفقیت‌هایی که کشورهای تامین کننده نفت دنیا داشته‌اند، توانسته ارزش بسیار زیادی پیدا کند، به شکلی که اکنون می‌توان گفت ریال عمان با دلار آمریکا برابری می‌کند و حتی در مواقعی ارزش آن از دلار آمریکا نیز بیشتر می‌باشد. ریال عمان به عنوان ارز رایج کشور پادشاهی شناخته می‌شود و قدرت خرید آن نیز بسیار بالا می‌باشد.

در نتیجه دولت عمان ناچار است که اسکناس‌های رسمی مانند ۱.۲ و یا ۱‌.۴ ریالی را منتشر و به بازار عرضه کند. به این شکل بیشتر افراد قدرت خرید این واحد پولی را خواهند داشت. طبق براوردهایی که تا سال ۲۰۱۹ نسبت به ریال عمان و دلار آمریکا انجام شده است، می‌توان به این نتیجه رسید که تا این سال هر ۱ ریال عمانی، برابر با ۲.۶۰ دلار آمریکایی دارای ارزش و اعتبار بوده است. در نتیجه می‌توانید این موضوع را متوجه شوید که ریال عمان به شدت با ارزش است. در صورتی که بتوانید در این کشور مشغول به کار شوید، با حداکثر درآمد ممکن و بهترین رفاه امکان زندگی را خواهید داشت.

در مورد ریال عمان اطلاعات بیشتری میخوام:
ریال عمان ویکی پدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع