پورت ها و بنادر دریایی عمان

بندر سلطان قابوس

بنادر دریایی عمان محیطی مناسب برای کسب و کار در چارچوب قانون تجارت مدرن است. این مناطق در عین حال که احترام به بازارهای آزاد، حرمت قراردادها و مالیات نسبتاً پایین را در اختیار افراد قرار می‌دهند یک راه حل در وزارت بازرگانی برای ارتباط سازنده بین کشورهای حاشیه‌ی دریا به شما خواهند رفت.

علاوه بر این پورت‌ها و بنادر دریایی عمان یکی از بهترین مکان ها برای سرمایه گذاری خارجی در خاورمیانه محسوب می‌شوند. حضور این مناطق نیروی کار تحصیل کرده و دو زبانه در عمان را افزایش می‌دهد و حضور عوامل حمل و نقل مدرن را در این کشور عادی جلوه می‌دهد. انواع شرکت در ثبت شرکت در عمان وجود دارد مانند مسئولیت محدود، شرکت سهامی، شعبه و بسیاری از مناطق آزاد تجاری عمان وجود دارند که از طریق آنها یک کارآفرین می تواند تجارت خود را در عمان شروع کند. نه فقط این، عمان همچنین دارای شهرک‌های صنعتی و بنادر است که از طریق آنها کسب‌وکارها می‌توانند دسترسی خود را گسترش دهند.

به عنوان بخشی از استراتژی عمان، این کشور برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود به دور از هیدروکربن و بهبود کیفیت کلی تجارت دریایی، سرمایه گذاری زیادی در توسعه زیرساخت های بندر خود انجام داده است. عمان دارای 3 بندر دریایی و 2 بندر صنعتی است که هر بندر ارزش افزوده ای به فضای تجاری کشور دارد. در ادامه این بنادر و امکاناتی که دارند مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا بهتر با پورت‌ها و بنادر دریایی عمان آشنا شوید.

1. بندر دقم

بندر دقم
بندر دقم

بندر دقم واقع در استان الووستا از موقعیت مکانی عالی و مناسبی برخوردار است. پس از ساخت اسکله خشک برای تعمیر کشتی، اهمیت این بنادر به تدریج افزایش یافته است. این بندر به سرعت در حال تغییر در چشم انداز دریایی مناطق است. بندر دقم همچنین منطقه ویژه اقتصادی عمان است که زیربنای آن عرشه چند منظوره و اسکله خشک است. فعالیت های تجاری انجام شده در این بندر شامل پالایش و پتروشیمی، صنایع سنگین، تولید سبک، فرآوری ماهی، گردشگری و تفریح و فرآوری مواد معدنی است.

منطقه اقتصادی دقم که بندر دقم را نیز در اختیار دارد، بزرگترین ابتکار اقتصادی در تاریخ مدرن عمان است. توجه کنید چشم‌انداز بلندمدتی زیر بنای این سرمایه‌گذاری غول‌پیکر وجود دارد. همچنین یکی از بندرهای بزرگ در عمان است که برای ارتباطات این کشور با سایر کشورها اهمیت خاص و ویژه ای دارد.

2. بندر صحار

بندر صحار
بندر صحار

بندر صحار در عمان در 220 کیلومتری پایتخت آن یعنی مسقط واقع است. این بندر یک مجتمع صنعتی و لجستیکی چند منظوره در سلطنت عمان است. این بندر همچنین یک منطقه آزاد با سه خوشه لجستیکی، پتروشیمی و فلزی است. بندر صحار و منطقه آزاد شاهد حضور شرکت‌های معتبر جهانی مانند واله، ایر لیکوئید، لارسن و توبرو، هلدینگ بین‌المللی متانول و جیندال پاور و استیل است. امکانات مختلف ارائه شده در این بندر عبارتند از:

  • سیستم اطلاع رسانی کشتی
  • کشتی حمل و نقل
  • خدمات بندری
  • خدمات دریایی
  • خدمات بخارپزی
  • خطوط حمل و نقل و نمایندگان کشتی
  • حمل و نقل بار

این بندر در بخش غذا نیز مشهور است. این مرکز بزرگ‌ترین بازار مصرف نزدیک به 2 میلیارد نفر است. بندر صحار منطقه‌ای است که رشد بسیار خوبی را در مصرف مواد غذایی فاسدشدنی و بسته‌بندی‌شده گزارش می‌کند.

3. بندر سلطان قابوس

بندر سلطان قابوس
بندر سلطان قابوس

بندر سلطان قابوس بهترین مکان برای تجارت بین المللی در عمان است. این بندر که در خلیج عمان و در دروازه خلیج عربی واقع شده است، مکانی ایده آل به عنوان یک مرکز منطقه ای به شمار می‌رود. این بندر برای بازارهای بین المللی، به طور خاص به بازارهای شبه قاره هند و آسیا یک ارتباط مناسب است. امکانات مختلف ارائه شده در بندر سلطان قابوس عبارتند از:

  • اسکله های پیش نویس عمیق
  • تجهیزات و وسایل کمک ناوبری
  • فضای باز و سرپوشیده وسیع
  • طیف وسیعی از کانتینرها و تجهیزات حمل بار
  • امکانات ترمینال کروز
  • فن آوری های روز
  • امکانات اسکله و خدمات بندر

شرکت خدمات بندری (SAOG) این بندر را مدیریت و اداره می کند. مزیت رقابتی از طریق سیاست های نوآورانه و مترقی و ابتکارات راهگشا در عملیات بنادر چیزی است که این بندر را به یکی از بهترین ها در بین سایر بنادر عمان تبدیل می کند.

4. بندر صلاله

بندر صلاله
بندر صلاله

بندر صلاله درست در خطوط اصلی کشتیرانی شرق به غرب واقع شده است. این مرکز حمل و نقل در سطح جهانی در منطقه غرب آسیای مرکزی است. این مزیت موقعیت استراتژیک جذاب در قلب حاشیه اقیانوس هند را دارد و از برخی از بزرگترین کشتی های اقیانوس پیما در جهان پذیرایی می کند. شرکت خدمات بندر صلاله SAOG یک شرکت عمومی عمانی با 30٪ مالکیت خارجی و 70٪ مالکیت داخلی است.

این بندر در سال 1998 شروع به کار کرد و از زمان آغاز به کار، رشد مداوم دو رقمی را تجربه کرد. یک سال پس از افتتاح، رکورد جهانی بهره وری را با بیش از 250 حرکت در ساعت به نام خود ثبت کرد. امروزه، با تداوم ظرفیت، سرمایه گذاری در فناوری و توانایی برای نوآوری این منطقه ادامه دارد.

5. بندر خصب

بندر خصب
بندر خصب

بندر خصب نیز یکی از پورت ها و بنادر دریایی عمان محسوب می‌شود. مزیت اصلی این بندر مجاورت با تنگه هرمز است.  به همین دلیل به منظور تشویق تردد تجاری و خدمت به اقتصاد محلی استان قابل توجه دولت قرار گرفته است و چندین مورد از پروژه های توسعه را در خود دیده است. همچنین اخیراً ساخت اسکله شناور و تسهیلات پذیرش کشتی های تندرو در بندر را تکمیل کرده است. علاوه براین بررسی گزینه‌های اداره بندر توسط بخش خصوصی با هماهنگی مقام ذیصلاح در این کشور در حال انجام است.

عمان کشوری با بازار در حال تحول برای طیف وسیعی از مشاغل است. دولت از طریق چارچوب قانونی حامی کسب و کار خود به طور پیوسته به سمت تنوع بخشیدن و همچنین مشارکت بخش های داخلی و بین المللی برای بهبود سرمایه گذاری های خارجی خود می رود. بنادر مزیت افزوده این اقتصاد رو به رشد در عمان است. در واقع پورت ها و بنادر دریایی عمان به این کشور این امکان را داده‌اند که بتواند اقتصاد خود را تقویت کند و بهترین مزایا و امکانات را در اختیار شهروندان و ساکنین خود قرار دهد. در بین بنادر گفته شده به نظرتان کدام بندر محبوبیت و اهمیت بیشتری دارد؟

سوالات متداول

1. چه مقدار محموله در عمان تجارت می شود؟

حدودا 7369 میلیون تومان محموله در عمان تجارت می‌شود.

2. سالانه چند کشتی به عمان برخورد می کنند؟

سالیانه حدود 5400 الی6200 کشتی به عمان می‌روند.

3. ارزش شاخص کشتیرانی در بندر صلاله چقدر است؟

 ارزش شاخص کشتیرانی در بند صلاله حدود 55 است.

4. ظرفیت جابجایی سیمان در بندر سلطان قابوس چقدر است؟

تا 660000 تن در سال در بندر سلطان قابوس سیمان جابه جا می‌شود.

5. درآمد بندر دقم چقدر است؟

میزان در آمد بندر دقم در بین بنادر عمان حدود 1 میلیارد تومان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع